Combineren van ruwe en strakke materialen

De stoere, industriële uitstraling van de openbare ruimte is gebaat bij onverwachte confrontaties. Daarom kiezen wij voor duurzame, natuurlijke en hoge kwaliteit materialen. Dergelijk materiaalgebruik zoals gebakken klinkers, kinderkopjes, beton, staal en hout kom je ook elders in de Piushaven tegen.

Ruw en ongepolijst
Confrontaties tussen materialen uiten zich bijvoorbeeld in strak versus modern verwerkt beton, of in traditionele gebakken klinkers versus onbewerkt hout en strak metaal. Maar ook cortenstaal versus natuursteen bijvoorbeeld. Zo ontstaat een ruwe, ongepolijste openbare ruimte met een sterk karakter.

Openbare ruimte
Deze confronterende benadering wordt niet alleen gebruikt in de bestrating. Ook in verschillende elementen in de openbare ruimte zoals banken, zitranden, verlichting, traptreden en fietsenrekken kom je ze tegen. Bovendien zijn deze eveneens gemaakt van hoge kwaliteit natuurlijke materialen.

Kleuren
Het kleurgebruik is rustig en natuurlijk. Het kan gaan om aardtinten, roodbruin, paarsbruin, onbewerkt hout, grijstinten en zwart.

ONZICHTBARE
DETAILS