Identiteit

Fabriekskwartier neemt een bijzondere plek in binnen de herontwikkeling van de Piushaven. Het gebied is de schakel tussen de stad en de AaBe-fabriek. De huidige bedrijvigheid en een aantal bijzondere panden versterken het multifunctionele karakter van het gebied. Nu het gebied beschikbaar komt voor transformatie zijn er kansen om het open te breken en de verbindingen tussen AaBe en Piushaven te versterken. Met deze transformatie krijgt het hart van de Piushaven, aan de zuidzijde direct bij de brug, tevens een duidelijker gezicht.

Doel is om van Fabriekskwartier een bijzonder woongebied te maken met een sterke eigen identiteit:

Het Fabriekskwartier wordt stoer, ruw, duurzaam, stedelijk, geborgen. Het industriële verleden van de locatie en de nabijgelegen haven en AaBe-fabriek zijn de inspiratie voor een nieuwe identiteit in Fabriekskwartier. Fundament voor de transformatie wordt de openbare ruimte die als voedingsbodem gaat dienen voor de architectuur en het gebruik van het gebied. Behoud van de bestaande bomen in het gebied is daarbij de eerste stap. Zij vormen een waardevol relict en zijn vanaf dag één identiteitsdragers in het gebied.

Hier wordt niet gewerkt aan een clean plan, maar aan een boeiend groeimodel dat ontstaat uit zijn omgeving en daaraan een bijzondere beleving toevoegt. Wonen en natuur fuseren hier tot een thuis!

Blijf op de hoogte

Wil je de laatste nieuwtjes ontvangen van het fabriekskwartier?

Schrijf je hier in

FABRIEKSKWARTIER
EEN EIGEN
IDENTITEIT