De online enquête over Fabriekskwartier is door bijna 700 mensen ingevuld!

Het levert ons een prachtige bron aan informatie op waardoor we nóg beter aan kunnen sluiten op jullie wensen. Natuurlijk willen we deze informatie ook met jullie delen dus daarom hieronder een korte samenvatting van de resultaten.

Voor de meeste mensen is het de combinatie van een duurzame wijk met de locatie in de Piushaven waardoor de interesse voor Fabriekskwartier is gewekt.

Klimaatbestendigheid, nul-op-de-meter, het toepassen van duurzame materialen en innovaties zijn vier van de in totaal negen ambities die we voor het project hebben geformuleerd. Uit de enquête is gebleken dat jullie onze duurzaamheidsambities ook heel belangrijk vinden.

Ambities zoals het delen, de ruimte voor sociale contacten, biodiversiteit en multifunctionaliteit van het gebied krijgen van jullie vaak het predicaat belangrijk. De openbare ruimte die in het gebied komt wordt door de meesten gezien als een verlenging van balkon of de tuin en een plek om samen te komen.

Omdat we op een slimme manier met regenwater om willen gaan zijn we blij dat bijna iedereen ons voorstel om de privétuinen groen in te richten omarmt. Zo dragen jullie straks allemaal je steentje bij als het gaat om de waterberging in Fabriekskwartier.

We verwachten dat het autogebruik en autobezit de komende decennia zal veranderen. We willen de auto’s daarom niet meer ruimte geven dan strikt noodzakelijk. Op de vraag hoe jullie dachten over het gebruik van een elektrische deel-auto is verrassend positief gereageerd! Een aantal van jullie heeft aangegeven geen eigen auto meer te wensen en alleen nog gebruik te maken van een deel-auto. Er is daarnaast veel interesse om een eventueel tweede auto te vervangen voor een deelauto. Bijna de helft van de geïnteresseerden wil samen met een partner een nieuwe woonplek in Fabriekskwartier, daaropvolgend zijn de gezinnen en alleenstaanden de grootste groep. Een aantal wil ook een werkplek of studio aan huis. De leeftijd varieert van 25 tot 60 Fabriekskwartier moet dus een plek voor iedereen worden! We hebben al behoorlijk wat inzicht gekregen in de verschillende woningen waar belangstelling voor is. Toch roept dit ook weer nieuwe vragen bij ons op. Er is bijvoorbeeld veel gekozen voor de Loftwoning… welke wensen hebben jullie daarbij, verstaat iedereen hier hetzelfde onder? Ook de mantelzorgwoning blijkt in trek, maar wie gaan hierin wonen? Betreft het een van de kinderen die wat extra begeleiding nodig hebben, mindervaliden of een moeder of vader die op deze wijze lang zelfstandig kan blijven wonen? Vragen die voor ons van invloed zijn op de plattegronden.

En zijn er wellicht maatschappelijke ontwikkelingen die vragen om andere woontypologieën? Is er bijvoorbeeld behoefte aan een woning waarin gescheiden ouders toch samen kunnen wonen met hun kinderen? Een woning waar je beiden zelfstandig woont (eigen entree, woonkamer, keuken sanitair, slaapkamer etc.) maar waar de kinderslaapkamers gezamenlijk zijn?

Vragen die ons helpen om een project te realiseren dat écht bij jullie past. We zouden het fijn vinden als we jullie binnenkort nog wat vragen mogen stellen, ook horen we dan graag of jullie nog verrassende woon ideeën hebben.

 

Blijf op de hoogte

Wil je de laatste nieuwtjes ontvangen van het fabriekskwartier?

Schrijf je hier in