Industrieel met een ruw randje

Architectuur met een strakke ritmiek en pure materialen
De architectuur ontstaat uit de elementen van de openbare ruimte. Inspiratie wordt gevonden in elementen als bestaande beplanting, aanwezige bestrating of toegevoegde elementen zoals een waterpartij, muur of speelelement. Hierop wordt doorgebouwd zodat een gelaagd plan ontstaat; opgebouwd uit de laag van de openbare ruimte, een multifunctionele bebouwingslaag van drie tot vier bouwlagen en daarop stedelijke accenten in de vorm van torens en verhogingen. Volume, opbouw van de massa en uitstraling van de bebouwing dragen bij aan de eigen identiteit van Fabriekskwartier. Zo wordt hier gewerkt aan een geliefde en duurzame leefomgeving die zijn waarde voor Tilburg en zijn bewoners zal bewijzen.

Aspecten die in dat kader worden bekeken zijn:

  • Architectuur die zorgt voor herkenbaarheid en een eigen identiteit van Fabriekskwartier, terwijl er een sterke verbinding is met het industriële verleden van de plek;
  • Woningen zijn zo veel mogelijk levensloopbestendig;
  • Materiaalgebruik waarbij wordt gekeken naar de volledige levenscyclus.

Flexibiliteit in gebouwen
Gedurende hun levenscyclus kunnen gebouwen variëren van inrichting en gebruik. Bij het ontwerpen van de gebouwen houden we rekening met herindeelbaarheid.

Duurzame inzet van daken
Wij zien de daken als een kans. Per bouwblok worden duurzame mogelijkheden onderzocht, zoals een groen dak of zonnepanelen. Ook de mogelijkheid van leefruimten op daken draagt bij aan de gewenste levendigheid en efficiënt ruimtegebruik. Bij bouwblokken met appartementen kan een gezamenlijk dakterras ontmoeting stimuleren.

Blijf op de hoogte

Wil je de laatste nieuwtjes ontvangen van het fabriekskwartier?

Schrijf je hier in

STERKE ARCHITECTUUR
MET EEN
RUW RANDJE